Sport en recreatie: tips en trucs

Boot verkopen

Je boot verkopen

Voor een snelle verkoop moet je denken aan factoren die de verkoop kunnen verbeteren, zoals het herinrichten van het interieur, exterieur en snelle reparatie en vervanging van sommige oude onderdelen. Je moet ervoor zorgen dat de boot aantrekkelijk is voor kopers. Dit kan de aandacht van de iemand trekken, zodat je boot niet voor zo’n lange tijd op de markt blijft. Er zijn een paar richtlijnen die je kunnen helpen met het verkopen van je boot, zodat deze misschien zelfs al binnen een dag van de markt af is.

Je boot verkopen? Laat haar schijnen!

Het esthetische aspect is een belangrijke factor om je boot sneller te verkopen dan anders. Mensen voelen zich aangetrokken tot een goed onderhouden en schone boot en dit zal de verkoopwaarde dan ook zeker opkrikken. Zorg ervoor dat je de boot een grondige schoonmaakbeurt geeft voordat deze wordt verkocht, dit kan worden gedaan door zelf de handen uit de mouwen te steken of door een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Wellicht kan polijsten en lakken ook een hoop verbeteren en dit zal je kansen om het sneller te verkopen zeker vergroten. Vergeet er ook niet voor te zorgen dat de motor schoon is.

Prijs en locatie

Iets dat de bootverkoop kan vertragen, kan een hogere prijs zijn die niet overeenkomt met het uiterlijk en het vermogen van de boot. Dit kan van invloed zijn op de periode die het verkopen in beslag gaat nemen, dus zorg ervoor dat deze niet te hoog is, maar ook niet te laag. Een te lage prijs maakt mensen juist weer argwanend. Bij voorkeur kun je online de tweedehands botenmarkt checken om een vergelijking te maken voor andere verkoopprijzen in overeenstemming met jouw type boot. Dit zal ervoor zorgen dat je je boot een passende prijs geeft voor een snelle verkoop. Je moet mogelijk rekening houden met de verkooplocatie. Als deze slecht gelegen is betekent dit waarschijnlijk weinig bezichtigingen, maar met een goede locatie zoals een werf of in de buurt van een haven, verkoop je je boot waarschijnlijk snel omdat testrondes eenvoudig kunnen worden uitgevoerd en de boot eenvoudig gecontroleerd kan worden door de potentiële kopers. Je kunt bij voorkeur een makelaar gebruiken als het een grote boot is.

Je boot verkopen met het juiste papierwerk

Het belangrijkste onderdeel van de verkoop van een boot is goed geregeld papierwerk voor bevestiging van eigendom en verandering van verzekeringen. Zorg ervoor dat je een verkoopbiljet typt met alle aangegeven prijzen, namen van kopers en verkopers, adressen en rijbewijsnummers, type en grootte van de boot die je verkoopt, registratienummers enzovoort.