Sport en recreatie: tips en trucs

Een HPRC case kopen

Of je nu een hobby hebt, waarbij je gevoelig apparatuur gebruikt, zoals fotocamera's, of voor zakelijk gebruik gevoelig apparatuur nodig hebt, voor het vervoer hiervan heb je een goede en stevige koffer nodig. Wil je een echt goede kwaliteitskoffer, kies dan voor de HPRC Case. HPRC staat voor High Performance Resin Case. De koffers van HPRC staan voor kwaliteit en zijn nagenoeg onverwoestbaar. Het is het Italiaanse bedrijf Plaber dat eigenaar is van HPRC. Italiaans, dus niet alleen kwaliteit, maar ook design staan hoog aangeschreven bij dit bedrijf. Men produceert deze koffers sinds 2006 en hebben daarom reeds de benodigde ervaring in het produceren van onbreekbare koffers. De HPRC case is bestand tegen vallen, stoten, vocht en extreme temperaturen, zodat je er zeker van bent dat je breekbare apparatuur veilig is opgeborgen. 

De buitenkant van de HPRC case

Het nadeel van stevige onbreekbare koffers is veelal, dat deze zwaar zijn. Het doel van HPRC is om een optimale combinatie tussen beiden te maken. Onbreekbaar en tegelijkertijd zeer licht in gebruik. Om dit te bereiken maakt HPRC gebruikt van het materiaal TTX01 plastic. Dit materiaal, een soort van harde kunststof is ijzersterk, tegelijkertijd flexibel en zeer licht. TTX01 zorgt tevens dat de koffer volledig luchtdicht is, beschermd tegen stof, zand, vocht en chemische producten. De hoeken van de koffers zijn altijd fraai rondgemaakt. Dit scheelt enorm tegen beschadiging als de koffer bijvoorbeeld tussen allerlei bagage vervoerd moet worden of in een zeer krappe ruimte. De handvatten van de HPRC koffers zijn ergonomisch gevormd en zijn standaard op elk soort koffer van HPRC. De HPRC trolleys zijn voorzien van aluminium, wat nagenoeg niets weegt en toch sterk is. Het design is uiteraard Italiaans. De koffers zien er strak uit in de kleurencombinatie zwart en rood. 

De binnenkant van de HPRC case

Er zijn koffers met een standaard indeling, maar je kan er ook voor kiezen om door middel van de bijgeleverde materialen je eigen indeling te maken. Zo creëer je je eigen persoonlijke koffer. De binnenkant is verder voorzien van schuim. Schuim beschermd je inhoud goed, is bestand tegen schokken en vervormbaar. Op de bodem van de koffer ligt altijd een laag standaard schuim. Het deksel is voorzien van eierschuim. De binnenkant is dan gevuld met plukschuim. Plukschuim is zeer makkelijk te vormen, zodat het perfect om je kostbare inhoud past. Enkele grote elektronicamerken, zoals Panasonic, Sony en Apple hebben een koffer helemaal op maat laten maken voor enkele specifieke producten van deze merken. Zo is het schuim precies op maat gesneden voor een bepaald type camera of laptop.